Grunner til å få en elektrisk peis for hjemmet ditt

Vil du ha en koselig atmosfære i hjemmet ditt? En elektrisk peis kan garantere å varme opp og samtidig på en trygg måte når vinter kommer. Hvis du bor i en leilighet eller har ikke pipe, er en elektriske peis et stilig valg for deg som liker å ha en peis og kose deg foran flammene. Eller kanskje du ønsker å forbedre interiørdesign i huset ditt med et moderne preg. Eller er du lei av innsig av røyk når du fyrer opp, og frykter den dagen du glemmer en glør når du går ute av hjemmet.

Praktisk, dekorativt og miljøvennlig, med din elektriske peis trenger du ikke å bekymre deg mer om brann, ulykker eller en høy strømregning. Det er sagt at forbruket av strøm til en elektrisk peis med varmeeffekt er tilsvarende en varmeovn med samme varmeeffekt.

Her har du tre gode grunner til å kjøpe en elektriske peis. Det finnes mange alternativer på Biopeiser-Shop.

Det beste fra det tradisjonelle

En elektrisk peis kombinerer det beste fra en tradisjonell peis med en trygg mekanisme: på grunn av at det ikke overopphetes så mye, så vil aldri en elektriske peis forårsake brannskader. Derfor er det den tryggeste peisen noensinne. 

Selv om tradisjonelle peiser er veldig varme, kan de gi dårlig inneklima på grunn av skadelige partikler fra vedfyring. Med elektrisk peise vil luften bli renere.

Mange elektriske peiser kan styres med en fjernkontroll, mobil eller nettbrett og du trenger ikke å bekymre for å gå ut og glemte å skru den av: bare et klikk for å spare strøm eller slå den på før du kommer for en behagelig velkomst i hjemmet.

Moderne interiørdesign 

En elektrisk peis vil se sofistikert og moderne ut i stuen din. For eksempel, med en vegghengt elektrisk peis er det mulig og både spare gulvplass og å ha en nydelig visuell effekt fra de kunstige flammene, som ser ut som ekte glør.

Når du velger en elektrisk peis, må du tenk på hvilke størrelse, plassering, innramming, farger og design som vil skape ønsket effekt. Det er anbefalt å starte med den peisinnsats og etterpå kan man planlegge de andre detaljene.

Men hvor skal den plasseres? Noen fine steder kan være som romdeler mellom stue og kjøkken, montert i et hjørne eller på veggen. 

Spar strøm

Med din elektrisk peis kan du redusere kostnadene av strøm. Det eksisterer modeller med og uten varmeeffekt. 

Strømforbruket til en elektrisk peis med varmeeffekt leveres med opp til ca. 2000 watt, som er bedre enn en standard panelovn og en oljefylt varmeovn. Og det er lettere å få riktig temperatur i rommet, takket være teknologien som brukes elektrisk peis avgir ikke varme for lang tid etter at den har blir slått av.

Også, å ha en elektrisk peis er en god måte for å redusere forbruken av ved er et godt tiltak for å redusere miljøbelastningen i liten, individuell skala.

Som sagt før, kan en elektrisk peis brukes både dekorativt og som mindre varmekilde med redusert bruk av strøm og plass!