Slik skaper du et innbydende og selgende interiør i showroom og butikk

Å innrede en butikk eller et showroom kan være en utfordrende oppgave, særlig når det gjelder å finne en balanse mellom et innbydende interiør og selgende elementer. Dessuten må selvfølgelig interiøret passe sammen med produktene og tjenesten du selger. Derfor er det viktig å begynne med det helt grunnleggende, for så å tilpasse interiøret slik at det blir unikt.

Få kundene inn gjennom døren

En bedrift med fysiske utsalgssteder er helt avhengig av at kundene faktisk kommer inn døren. Det er definitivt mulig å tiltrekke seg besøkende gjennom både digital markedsføring og andre tiltak, men enkle grep som en gatebukk og profesjonell foliering av fasade har fortsatt utrolig mye å si.

Budskapet du bruker vil åpenbart være helt avhengig av hva det er du tilbyr – det er stor forskjell mellom en lavprisbutikk, et gatekjøkken, en klesbutikk og en skjønnhetssalong. Samtidig er disse eksemplene på virksomheter like når det gjelder akkurat behovet for faktisk å tiltrekke seg nye kunder.

Et interiør i harmoni med verdiforslaget

En virksomhets såkalte verdiforslag er et hyppig brukt begrep innenfor forretningsanalyse. Det betyr enkelt forklart hvilket problem eller behov produktet eller tjenesten løser for en kunde, det vil si hvilken verdi bedriften kan tilby kundene sine. Det kan faktisk være interessant å ta utgangspunkt i dette begrepet også når det gjelder interiør, slik at butikklokalet bygger opp under det kundene dine faktisk kan tenke seg å betale for.

For eksempel er det relativt innlysende at en lavprisbutikk gjerne kan ha et interiør som signaliserer enkelhet, rimelige løsninger og svært lite luksus. Det stemmer overens med budskapet om at varene skal være billige. På lik linje kan en eksklusiv merkebutikk eller skjønnhetssalong gjerne har et tilsvarende eksklusivt interiør, slik at innredningen også bygger opp under kundens forventninger. Det er altså snakk om to helt ulike tilnærminger – som bidrar til at interiøret bygger opp under forretningsmodellen.