Fleksible sitteløsninger – gi interiøret et unikt preg

Lenge var det slik at innredning av stue og andre oppholdsrom kunne følge en relativt fast «mal», basert på naturlige midtpunkter som TV eller spisebord. I 2023 er hverdagen mye mer fragmentert, noe som fører til behov for mer fleksible sitteløsninger. Da kan for eksempel en sittesekk, som mange også kjenner som sakkosekk, være en smart løsning.

En stor sakkosekk kan brukes til mye

Den fleksible sittesekken er svært anvendelig, den kan brukes når du skal lese en bok, som en gaming-sakkosekk eller hvorfor ikke ta en kjapp lur for å hente deg inn litt? Denne fleksibiliteten er genial, og er uten tvil en avgjørende faktor når mange nordmenn velger å innrede stua med en sakkosekk og andre fleksible møbler.

Det er kanskje ikke anbefalt å ta hele arbeidsdagen tilbakelent i en sittesekk, men omfattende bruk av hjemmekontor har ført til etterspørsel etter alternative sittestillinger. Du bør selvfølgelig ha en ergonomisk arbeidsplass som utgangspunkt, men å få et avbrekk med en annen sittestilling er bare positivt.

Ulike aktiviteter og fokus, men likevel sammen

Det finnes sannsynligvis ingen vei tilbake til gamle dagers samling rundt gullrekka på NRK, i dag gir et bredt underholdningsunivers mange muligheter for individuell tilpasning og skreddersøm. Samtidig trenger det ikke føre til at familien per definisjon er splittet opp, det er mulig å samles om flere aktiviteter i et og samme rom.

Til slik bruk er sittesekker, foldemadrasser og andre flerbruksalternativer geniale. Det tar bare noen sekunder å gjøre om på et slikt møbel, slik at du enkelt kan skifte fokus mellom ulike personer, skjermer eller andre underholdningskilder. Det er kanskje ikke en universalløsning når du vil få tenåringen til å ta noen minutters pause fra Snap og TikTok, men det kan faktisk føre til at familien er mer sammen. Husk på det neste gang du handler interiør, slik at du oppnår både god funksjonalitet og en unik stil.