Slik sørger du for godt inneklima

Godt inneklima er viktig for helsen og velvære, og er derfor svært viktig å prioritere hjemme. Et dårlig inneklima kan føre til ubehag og helseproblemer som hodepine, tretthet, irritasjon i øynene og luftveiene, og til og med mer alvorlige problemer som astma og allergier. Det kan også påvirke konsentrasjon og produktivitet.

Det er mange ting du kan gjøre for å forbedre inneklima, og sørge for at du lever i de beste omstendighetene. Det finnes nemlig mange faktorer som påvirker inneklimaet, som luftfuktighet, temperatur, luftkvalitet, støy og lysnivå. Ved å holde disse faktorene på et behagelig nivå og sørge for regelmessig lufting og rengjøring, kan du bidra til å sikre et godt inneklima. Her skal vi ta en titt på noen grep du kan gjøre for å få bedre inneklima hjemme.

Ren luft inne

Luften vi puster inn er en av de viktigste faktorene for et godt inneklima. Det er viktig å holde luften i rommet frisk ved å åpne vinduer og dører regelmessig for å få ut luft som har blitt forurenset av for eksempel støv, røyk eller kjemiske lukter. I tillegg kan du bruke et nibe f750 filter, eller  luftrensere for å holde luften i rommet ren og fuktig.

Passende temperatur

I tillegg til å bruke ventilasjonsfiltre hjemme, så kan du stille inn temperaturen på varmekilder og klimaanlegg. Dette sørger ikke bare for at det er en behagelig temperatur hjemme, men også for at luften skal bli så god som mulig. Her er det viktig å optimere temperaturen til stedet der du bor. Noen tider av året kan det være svært varmt om sommeren og kaldt om vinteren, og da kan en varmepumpe som både kjøler og varmer være løsningen.

Unngå planter og røyking innendørs

Hvis du vil sørge for det beste inneklimaet, så bør du unngå å røyke inne, da røyk kan forurense luften. I tillegg kan dette ødelegge møbler og tekstiler du har hjemme, og skade helsen din og andres. Planter innendørs er kanskje pent å se på, og virker nok friskt og naturlig for mange, men sannheten er at noen planter kan forurense luften med karbonmonoksid eller andre gasser. Derfor bør du unngå å ha disse innendørs.

Regelmessig rengjøring

Ved å rengjøre regelmessig så vil du kunne fjerne støv og skitt, spesielt i steder som tepper, møbler og andre steder som samler støv. Dette gjør luften bedre å puste inn, og sørger for et mer hygienisk og behagelig inneklima. Når du vasker så er det lurt å bruke miljøvennlige rengjøringsmidler for å unngå at kjemiske lukter og annen forurenset luft blir igjen i rommet. Ikke bruk mere såpe enn du behøver, og pass på å ikke blande kjemikalier slik at en farlig reaksjon skjer.

Dette er noen enkle tips du kan bruke for å forbedre inneklimaet hjemme hos deg, og for at det skal bli både mer behagelig og helsefremmende å befinne seg der. Det er få grep som skal gjøres, som alt i alt kan ha en stor påvirkning på helsen din.