Interiørdesign

Er du ute etter å dekorere hjemmet ditt med tematisk inspirasjon? Det er mange stiler du kan følge for å få hjemmet ditt til å se moderne ut, men med et snev av futuristiske eller retro elementer. I det virkelige liv vil vi alltid blande sammen mye, fra antikke møbler til gjenstander med innebygd elektronikk, men det kan være greit å vite litt om ulike temaer – for å ha et utgangspunkt! Interiør kan koste mye penger. Et alternativ kan være å sammenligne lå på sider som eksempelvis låneport.com og få finansiert drømmen din.

Det er mange ulike stiler innenfor interiør design og vi kan starte med:

Det er selvfølgelig mange flere, som nautisk stil, skandinavisk stil, industriell designerstil, ja, mye å velge mellom.

Bohemstilen

Dekorasjon i ånden til de gamle bohemer er en stilart som fanger en sorgløs, eventyrlig tilnærming til livet, med et hint av avant-garde. Her finner du kreative løsninger, rik på mønster og prangende farger, spesielt rødt og lilla. Nøkkelen er å få det til å se rotete ut – med vilje!

Når du skal møblere i bohemstilen, se etter det etniske eller nomadiske preget. Marokkansk, eller stamme-inspirert design trender som aldri før. Tekstiler, ved, dyreskinn og metalliske uttrykk fungerer veldig bra her.

Urban stil

Urban interiørdesign (bli inspirert her) stammer fra designerloft i store byer. Her er stikkordet er kosmopolitisk atmosfære. Moderne urban stil er en sammenblanding av mange ulike stiler egentlig, som minimalistisk, glamorøst, etnisk, litt edgy og eksperimentelt. Alt sammen blandet i en distinktiv moderne setting.
Store møbler (sofaer, senger osv.) er gjerne slanke med an lav profil. Føl deg fri til å ta hjem moderne møbeldesign. Dekorative elementer (puter, speil, bord osv.) i urban stil, er ofte artistiske og kreative i uttrykket – legg gjerne til geometrisk design eller vintage med tradisjonell utførelse.

Shabby chic

Skal du dekorere i shabby chic (se mer her), er poenget å gjenskape et antikt loppemarked. Møblene er karakterisert i at de ser gamle og brukte ut. Gjerne tremøbler med sand-farger for å gjenskape tegn på at det er velbrukt.

Dekorative elementer i shabby chic-stil bør være myke og diskrete, og ofte i en gjennomtenkt setting, for å få hele designet til å leve opp til dagens standard. Bruk gjerne tekstiler for å legge til litt stil og selv om fargene ofte er hvite og pastell, skader det ikke å legge til litt mer utfordrende farger, for å live litt opp.

Interiørdesign med tematisk utgangspunkt kan være en hårfin balanse, i funksjonalitet og uttrykk. Prøv deg frem for å finne din egen stil!