Interiør på nett

Vinterhalvåret er en tid hvor svært mange ønsker å pusse opp eller pynte hjemme. Høstens mørke inviterer til kos hjemme med koselige lys, pledd og kanskje noen nye farger. Takket være internett kan vi alle nå la oss inspirere i timesvis uten å forlate hjemmet vårt engang. Tiden hvor vi måtte ut i bilen og kjøre til nærmeste møbelforretning er over. Alt er tilgjengelig hjemmefra nå, til stor glede for de som bor litt landlig og ikke har all slags tilbud i nærheten.

Noe for enhver

Alt etter hva du ønsker å gjøre hjemme, er det forskjellige sider på nettet som kan være interessante for deg. Du finner alt fra nettbutikker til blogger og nettsider fra ulike magasiner. Det er også mange ulike plattformer eller apper som er perfekte for deg som er ute etter innhold relatert til interiør.

Inspirasjon på internett

Som regel når vi skal pusse opp eller fikse hjemme, starter alt med inspirasjon. Det er ikke alltid vi har ideene klare, og vi trenger et lite dytt for å gjøre tankene om til handling. Da er det mange steder på internett som kan hjelpe oss i gang.

Vi skal se litt på ulike nettbutikker, plattformer eller apper som kan være til hjelp. Noen fungerer best når du har en bestemt plan klar for deg. Andre igjen passer best i den kreative prosessen, eller når du mangler ideer.

Få tips noen tips til interiørdesign fra Bohus Norge:

Nettbutikker

Om du skal kjøpe møbler, maling eller hva det måtte være av interiør så kan du finne nettbutikker som sender deg varene hjem på døra di. Uansett om du vet hva skal ha, eller fortsatt er usikker, så kan du gå inn på de ulike nettbutikkene og finne inspirasjon. Noen ganger skal det bare et bilde til, så har du plutselig ideen din klart for deg. Det er mange ulike nettbutikker å velge mellom, og nedenfor skal vi se litt på noen populære.

www.homeroom.no

Homeroom har størst utvalg av møbler online i Norden. Utvalget inkluderer både rimelige produkter, velkjente varemerker og det litt mer eksklusive. De har også ofte kampanjer hvor du kan gjøre en ekstra god handel.

Om du er usikker på hva du skal gjøre hjemme, har de svært mange innlegg for inspirasjon. De har ulike guider som kan hjelpe deg, både når det kommer til belysning, gardiner og hjemmekontor. Er du usikker på materialer du skal benytte, har de en egen guide som hjelper deg å velge riktig.

Du kan bla deg gjennom masse inspirerende bilder både for hva som trender nå og for de ulike rom i hjemmet eller terrassen om du vil. Få tips til pergolaen fra komikerfrue Marna Haugen eller se hvordan Valerie Aflalo har innredet spiseplassen på terrassen.

www.nordicnest.no

I utvalget hos Nordicnest finner du over 20 000 varer fra over 200 merker. Dermed burde det være mulig å finne noe uansett hvilke planer du har. Nettbutikken fokuserer mye på skandinavisk design, og de har produkter fra de mest kjente skandinaviske varemerkene.

www.eskeinterior.no

Hos Eske kan du finne alt du trenger til hjemmet ditt. De har et stort utvalg av møbler til ethvert rom, dekor, tekstiler og servering. I tillegg har de også en egen kategori for oppussing med tapeter, maling og armatur og vask.

Tapetutvalget er spennende og friskt, så her er det lett å bli sittende i lange tider og drømme og la seg inspirere. Om du skal male et rom, og er usikker på farger, må du gjerne titte gjennom alle bildene med malingsfarger for ideer.

Apper som kan hjelpe deg å innrede eller pusse opp

Det er så mye hjelp å få fra apper i dag, og det er helt utrolig hva du kan teste ut før du går til et innkjøp. Dersom du skal male og ikke er sikker på farge, kan du nå teste ut fargene gjennom apper eller du kan innrede rommene dine på mobilen. Det er nesten som et spill, og oppussing blir ekstra moro!

Apper for maling

De mest kjente malingsprodusentene har utviklet egne apper hvor du kan leke deg litt eller teste fargene ut på ulike måter.

Nordsjø Visualizer

Med Nordsjø sin Visualizer-app kan du se fargene på dine egne vegger, enten på bilder eller på video. Den fungerer slik at du holder mobilen mot veggen du ønsker å male, og deretter velger farge. Vips, så ser du hvordan rommet blir å se ut med nøyaktig den fargen. Du kan deretter vri mobilen mot resten av rommet, og får dermed se hele rommet med utvalgt farge.

IKEA Place og IKEA Studio

IKEA Place fungerer på både mobil og tegnebrett, og med denne appen kan du plassere virtuelle 3D modeller inn i dine egne rom. Slik kan du se om en sofa vil passe i stua di, eller du kan sjekke hvordan en seng vil forandre soverommet ditt. Appen hjelper deg til å finne inspirasjon og teste ulike kombinasjoner både når det kommer til produkter, stiler og farger.

ikea app
Bruk appen fra Ikea for å navigere enkelt etter produkter.

Etter denne appen kom, har IKEA lansert en ny app, kalt IKEA Studio som tar teknologien enda litt lenger. Her kan du plassere møbler, hyllesystemer og dekorasjoner. Skru lamper av og på, eller plassere ulike ting oppå hverandre, slik som en lampe oppå en duk. Du kan endre fargene på veggene og alle designene du lager kan du sende videre til andre for tilbakemelding.

Roomsketcher App

Dersom du ikke har lyst til å innrede hjemmet ditt med IKEA møbler og interiør, kan du benytte Roomsketcher App. Med denne appen kan du også tegne hjemmet ditt, sette inn dører, vinduer etc. Perfekt for de litt store oppussingsprosjektene.

Du kan innrede og dekorere, legge parkett eller fliser, male eller tapetsere og deretter sette inn møbler. Du jobber i 2D og det blir visualisert i 3D. Brukergrensesnittet er enkelt og de grunnleggende funksjonene er gratis.

Komme i gang

I denne artikkelen har du fått litt starthjelp, så nå er det bare å starte. Med så mange ulike apper og steder å finne inspirasjon fra bør oppussing og innredning heretter gå som en lek.