Pusse opp hjemme

For de av oss som er heldig å eie et bolig eller hytte så kommer det en dag der man har behov for å forandre på noe. Hvorfor mange av oss ønsker å forandre på noe i hytta eller i hjemmet er av ulike årsaker. Det er ikke alle som bor i hus eller leilighet som er bygd på 90-tallet eller nyere. Gamle hus og bygninger trenger renovasjon for å opprettholde en viss standard og for å kunne møte de behovene vi som eiere har. Men det kan også være fordi man ønsker å fornye boligen eller hytta ved å kjøpe nye møbler og male litt.

Å renovere, pusse opp eller kjøpe nye møbler til både bolig og hytte kan koste mye mer enn man hadde sett for seg. Bare ved å fornye møbler og male i andre farger kan fort komme opp i 100.000 kroner. Skal man først bytte ut møbler vil man selvsagt bytte ut alle slik at alt passer sammen. Men 100.000 kroner er ikke noe alle har stående på bankkontoen.

Om man har et litt gammelt kjøkken som man ønsker å fornye koster det også mye penger. Bad og kjøkken er noe vi nordmenn pusser opp ofte. Et komplett kjøkken kan lett komme opp i hundretusen, da med alt inkludert også hvitevarer. Sett da at man skal pusse opp kjøkkenet sitt, hvor skal man få tak i midler til dette?

Hvordan finansiere gildet?

Når det er snakk om så mye penger så er det helt naturlig at man henvender seg til banker. Banker er mer enn villig til å låne bort penger til diverse formål, også oppussing.

La oss si at man bestemmer seg for å ta et forbrukslån for å pusse opp et kjøkken med et estimert kostnad på 100.000 kroner, men samtidig så vil man også bytte ut de gamle møblene man har i stua. Men å bytte ut møbler er jo ikke oppussing tenker man. Så hvordan skal man da få midler til dette på det samme lånet? Svaret på dette er forbrukslån.

De fleste forbrukslån uten sikkerhet har en grense opptil 200-250.000 kroner som maks lånebeløp. Slike beløp bør være mer enn nok til å finansiere et nytt kjøkken og nye møbler til stua i de fleste hjem.

Det fine ved et forbrukslån er at banker ikke vil spørre deg som låner hva man skal bruke pengene på. Det betyr da at man fritt kan benytte lånet til akkurat det man ønsker. Sett at man får innvilget et forbrukslån på 150.000 kroner, og man skal bytte ut kjøkken og møbler. Man setter av 100.000 til kjøkkenet og 50.000 til møbler. Når man skal kjøpe møbler for 50.000 kroner vil man kanskje også bruke en interiørdesigner til å hjelpe med å velge ut møbler som vil passe inn sammen med alt det andre man har i boligen.

Det er viktig å huske på at forbrukslån generelt er mye dyrere enn for eksempel et boliglån, spesielt hvis det er et usikret lån (noe som de fleste forbrukslån er). Har man ønske om å få et bedre rente, bør man vurdere om man skal skaffe seg et sikret lån i stedet, og bruke boligen som sikkerhet.

Et godt råd er å kontakte banken man har boliglånet sitt i for å høre om det er andre alternativer til et forbrukslån. I de aller fleste tilfeller vil banker ha alternativer, men det kommer selvsagt helt ann på hvor mye lån man har fra før. mange banker vil nok komme med forslag om å søke om et oppussingslån som blir bakt inn i boliglånet. Dette alternativet er det beste siden man som låner vil slippe billig unna når det gjelder renter og gebyrer. Men da er det en selvfølge at at boligen blir satt som sikkerhet.

Andre alternativer enn lån i bank

Det er ikke alltid at man behøver å kjøpe et splitter nytt kjøkken. Om man leter på nett kan man komme over utrolig mange flotte kjøkken, brukte, på for eksempel Finn.no. Disse koster kanskje ⅕ del av et nytt kjøkken som selger vil kvitte seg med av ulike årsaker. Dette er beste tipset om man simpelthen ikke er nødt til å ha det nyeste.

Det samme gjelder for eksempel møbler. Så lenge man vet hvilke stil man foretrekker er det mange flotte brukte møbler som selges unna på Finn.no. Det er så mange møbler fordi som vi har nevnt, så liker vi nordmenn å endre på noe hele tiden. Men det kan for eksempel også være merke møbler som selges for en billig penge fordi et firma skal tømme beholdningen sin. Det er også en del møbler fra dødsbo som går for en billig penge på nett.

På nett kan man finne det man leter etter om man er innstilt på å bruke litt tid på det.