Kid Interiør

Kid Interiør er en av Norges største tekstil og interiørkjeder. Over det ganske land kan du finne mer enn 140 Kid Interiør butikker i tillegg til en nettbutikk. Kid Interiør er 100 % norskeid og startet opp i Drammen i 1937.

Historien om Kid Interiør

kid interiør geit
Navnet til Kid Interiør kommer fra det norrønne navnet på en geitekilling, noe a la det vi kan se på bildet her.

Jul A. Gundersen er mannen bak Kid butikkene, og det hele startet da han startet en sålefabrikk. Opprinnelig var fabrikken et hønsehus i Konnerudgata, som Jul kjøpte for å drive skraphandel. Han endte opp med å produsere sko og såler av geiteskinn i stedet.

Navnet Kid kommer fra norrønt, som betyr barn av et kje (eller geitekilling, som vi kaller det i dag). Den spede oppstarten med sålefabrikk utviklet seg til stoffproduksjon, slik som dyner og gardinlengder.

Fabrikkutsalget utviklet seg stadig og i 1981, nesten 40 år etter oppstarten i hønsehuset, hadde de nå 13 forretninger rundt om i Norge.

Navnet Kid Interiør ble gitt av sønnen (som også hette Jul) da han var daglig leder i 1990. I 1995 ble barnebarnet daglig leder (forvirrende nok hette også han Jul). Han lanserte ferdigsydde gardiner, som da var nytt på verdensmarkedet.

Det har ikke vært en dans på roser hele veien, og i 2001 mistet 18 mennesker jobben som følge av at systua ble nedlagt. Produksjonen ble tatt igjen i 2003, men nå fra Romania. Året etter var situasjonen slik at Kid Interiør besto av 90 butikker, 800 ansatte og de omsatte for 716 millioner kroner.

Likevel, i 2005 solgte familien Jul 75 % av selskapet til til Industri Kapital. Hvor mye de fikk for salget er ikke kjent, men ifølge en artikkel i Finansavisen tjente familien Gundersen 1,5 milliarder kroner på salget.Familien tok også ut 120 millioner kroner i utbytte like før salget.

I 2010 overtok DNB Kid Interiør, da det svenske selskapet som hadde kjøpt selskapet ikke klarte å betjene lånet som var på nesten 1,1 milliarder kroner.

I 2012 kjøpte Bjørn Rune Gjelsten Kid Interiør fra DNB og selskapet ble børsnotert i 2015. Siden corona steg aksjen med over 200 prosent og i 2020 økte selskapet inntektene med 9,3 % sammenlignet med året før, noe som resulterte i inntekter på 3 milliarder kroner.

Kid Interiør i dag

I dag er Kid Interiør blant de største tekstil og interiørkjedene i hele Norden. Utvalget består av gardiner, sengesett og mange andre interiørvarer og tilbehør til ethvert hjem. Strategien til selskapet er å tilby kvalitetsprodukter fra et sortiment av egenutviklede merker. Prisen skal være god og butikkene og nettbutikken skal inspirere (les mer om interiør på nett). Innad i selskapet finnes mennesker med kremmerånd som er dedikerte og inspirerte.

Kid Interiør Bedrift

Kid Interiør har også utviklet tilbud spesielt rettet mot bedrifter. Bedriftskunder får visse fordeler, blant annet gode vilkår ved store innkjøp. Dette kan være veldig attraktivt for kunder som hoteller, kontorer og institusjoner. Tenk bare på hvor mange sengetøy og gardiner et stort hotell må kjøpe inn når de skal ha nytt.

I tillegg får bedrifter også råd og veiledning, 14 dagers rentefri kreditt, de kan velge om de skal betale med faktura eller kort og de kan få levering på døren.

Samfunnsansvar

kid interiør samfunnsansvar
Flere og flere bedrifter tar samfunnsansvar – også på eget initiativ.

Kid Interiør tar samfunnsansvar og det vises i første omgang i sloganet deres: “Handle med hjertet”. I dette uttrykket ligger en forsikring om at de skal ta gode valg. Valg som er gode for både kundene, miljøet og verdikjeden. Valgene som selskapet tar skal ha en positiv påvirkning på fremtiden.

Produktene som benyttes skal være trygge og gode og miljøet skal bli ivaretatt. De ansatte skal ha gode arbeidsforhold og produksjonen må være bærekraftig. Selskapet jobber også ut fra FNs bærekraftsmål for 2030.

Kid Interiør er medlem av Etisk Handel hvor etisk og bærekraftig produksjon er i fokus. Leverandører blir fulgt opp og produktene har ulike sertifikater som sikrer godt dyrehold og minst mulig bruk av kjemikalier.

Frem til 2025 kommer selskapet til å fokusere aller mest på likestilling, anstendig arbeid, økonomisk vekst, rent vann og at forbruk og produksjon skjer på en forsvarlig måte.

Kundeklubb

Det er ikke bare bedrifter som kan skaffe seg gode vilkår hos Kid Interiør. De har også en egen kundeklubb som kunder kan melde seg inn i. Medlemskapet koster ingenting, og alle over 16 år kan melde seg inn i klubben. Ved registrering må du oppgi e-post, telefonnummer, navn og adresse. Å være medlem i klubben innebærer at Kid Interiør kan sende tilbud til deg på e-post. Du kan også velge å motta tilbud per SMS, men dette er frivillig.

Medlemsfordeler

Som medlem i klubben får man visse fordeler, og fordeler kan endre seg fra tid til annen. Men som hovedregel får man 3 stk ved kjøp av 2 stk når det gjelder lys og servietter. Det samme tilbudet gjelder for Kid Gourmet, som er gourmetprodukter i kjøkken sortimentet hos Kid.

Medlemmer får også gratis frakt ved kjøp over 599 kr på kid.no. Fordelen gjelder ikke ved frakt av møbler. Kunder som ikke er medlemmer må handle for over 999 kr for å få gratis frakt.

I tillegg får medlemmer eksklusive tilbud både i butikkene og i nettbutikken. Disse tilbudene varer gjerne en viss periode, og endres til nye tilbud når perioden er over. På toppen får også medlemmer tilbud, råd og tips sendt på e-post pluss at de får sniktitte på kampanjer før de lanseres offentlig.

Utvalg

Selve utvalget både i butikkene og nettbutikken er stort og variert. Man kan finne uansett hva man måtte ønske til hjemmet, og uansett rom. Alt startet med såler, men i dag finner du gardiner av alle slag i tillegg til solskjerming. Sengetøy er ikke det eneste som trengs på soverommet, og hos Kid Interiør finner man all slags puter og pledd, til og med sengegavler, saueskinn og stolputer.

Utvalget har vokst seg større og større opp gjennom tidene, og i dag finner du også interiør og utstyr til både kjøkken og baderom også, pluss lamper og belysning til de ulike rommene.

Inspirasjon i nettbutikken

Dersom du vil finne inspirasjon til hjemmet, har nettbutikken egne sider tilegnet dette. Bilder av vakkert innredede rom vil kanskje inspirere deg til å friske opp hjemme. De legger også ut spennende oppskrifter og artikler om interiør relaterte emner.