Det du bør huske på når du velger ny sofa

Det er mulig å bruke utrolig mye tid og energi på å velge sofa, da dette møbelet er relativt sentralt i de aller fleste hjem. Dessuten er sofaen et av de litt mer kostbare interiørelementene i boligen, det er fornuftig å gjøre et veloverveid valg. Da får du god valuta for pengene, og kan dra nytte av sofaen mange år fremover. Det er lurt å gå systematisk til verks når du handler sofa

Ikke gå glipp av noen muligheter

Til å begynne med er det viktig å få inspirasjon fra så mange steder som mulig, både interiørblader, forskjellige interiørnettsteder og konkrete forhandlere. Pass på at det finnes mange nisjeforhandlere på nett, som har fokus utelukkende på sofaer. Et godt eksempel finner du på Sofadk.no, med sofaer som du garantert ikke finner noe annet sted.

I den første inspirasjonsfasen skal du helst prøve å unngå å begrense deg altfor mye. Mange av sofaene du ser vil helt åpenbart være for store, for små eller ha andre begrensninger – men ta med deg design, materialer og farger videre til senere i prosessen. Kanskje er det lurt å bruke en såkalt mood board?

Avgrens alternativene og vurder forskjellige faktorer opp mot hverandre

Når du har et greit utvalg forskjellige alternativer, kombinert med noen generelle ønsker om materialer, farger og funksjoner, da kan du begynne å innsnevre utvalget. Budsjett er åpenbart en viktig faktor, og den bør du har med deg i denne prosessen. Husk imidlertid på at det selvfølgelig finnes en sammenheng mellom kvalitet og pris, prøv å finne den perfekte kombinasjonen mellom verdi for pengene og robust håndverkskvalitet.

Etter hvert som du har funnet én eller en håndfull sofaer som er relevante, er det på tide å ta en rask sjekk av for eksempel frakt- og betalingsalternativer. Slike faktorer kan være den lille avgjørende forskjellen mellom to eller flere ellers identiske gode alternativer.